Het gemiddelde boontje weegt 2 gram. Dat betekent dat ik vandaag ongeveer 62.5 boontje ga eten.
De dorpssuper neemt het niet zo heel nauw met de kwaliteit want maarliefst 1 op de 7 boontjes heb ik weg moeten gooien omdat het niet meer op een boontje leek maar gewoon een dom slap stukkie vel was. Nou ja... nu kan ik natuurlijk de supermarkt wel de schuld geven (en dat doe ik ook) maar ik had natuurlijk ook zelf even kunnen uitkijken toen ik de boontjes in mijn geheel biologisch verantwoorde papieren zakje aan het mikken was bij de supermarkt. Maar ja.... als je alle boontjes staat uit te zoeken in een dorp als dit wil je echt niet meer weten wat mensen achter je rug om van je vinden :-)
Anyway............... boontjes !
en weer is het
simpel, lekker, gezond, mager en maagvullend.
200
aardappelen
125
snijbonen
110 witte
bonen.
Kook de
aardappelen
snij de
snijbonen overdwars in smalle reepjes.
spoel de witte
bonen goed schoon en laat uitlekken.
Breng water aan
de kook en voeg de snijbonen toe. Doe na 5 minuten de witte bonen erbij en laat
nog een minuut doorkoken.
Giet de
aardappelen af maar zorg ervoor dat een beetje van het kookvocht achterblijft in
de pan. Prak ze met een vork fijn en voeg de groenten toe. Goed vermengen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten