Dag 1Week 3
Ontbijt.
1 Snee brood
1 tomaat
15 gr kaas
Lunch
Dag 1, week 1
Warme maaltijd
200 gr aardappelen
150 gram zuurkool
40 gr blokjes vet spek
25 cl magere melk
1 doosje sultana’s
Zet 1 uur voor etenstijd de zuurkool op met ruim water en de sultana’s.
Verwarm de oven voor op 150 gr. Doe de spekblokjes in een pannetje
en zet in de oven. Laat het spekvet uitbakken tot de kaantjes licht bruin
zijn. Regelmatig controleren om verbranden te voorkomen.
Als de zuurkool 40 minuten op staat de aardappels opzetten.
Giet na een uur de zuurkool in een vergiet maar vang het vocht op. Giet
de aardappels af en pureer ze. Meng de kaantjes onder de puree. Voeg
de melk toe en roer door de puree. Als de puree nu niet lekker smeuïg
is zuurkoolnat toevoegen. Roer dan de zuurkool door de puree. Op
smaak maken met zout en peper.
22:00 uur hapje.
1 plak ananas van +/- 1 cm.
Dag 2Week 3
Ontbijt.
4 knackebrod
Mager beleg
100 cc magere yoghurt
Lunch
40 gr spliterwten
40 gr. winterwortel
40 gr prei
40 gr knolselderij
1 soepblok
5 dl water
Doe alle ingrediënten in een pan met water. Breng het water aan de
kook. Laat minimaal 2 uur pruttelen.
Maak er dan met de staafmixer of de foodprocessor een gebonden
soep van
Warme maaltijd
50 gr mie
50 gr ui
50 gr witte kool of spitskool
50 gr prei
50 gr garnalen
50 gr kipfilet
50 gr tauge
1 chilipeper
1 tl kippenbouillon
Kook de mie in 10 minuten gaar in 1 liter water.
Haal de mie uit het water en spoel met koud water af.
Doe de ui in het kokende mie-water. Na 5 minuten alle andere
ingrediënten behalve de kippenbouillon en de taugé. De chilipeper in
zijn geheel. Na nog eens 5 minuten de mie en de taugé er bij doen. Nog
een minuutje op het vuur laten staan en dan afgieten. Meng er de
kippenbouillon onder en vis de chilipeper er uit.
22:00 uur hapje.
Tomaat gevuld met garnaal. Zie recept week 2.
Dag 3Week 3
Ontbijt.
2 knäckebröd
1 gekookt ei
Tomaat
ui
Lunch
Week 1 dag 4
Warme maaltijd
50 gr macaroni
1 blik gepelde tomaten
50 gr ui
50 gr prei
50 gr winterwortel
50 gr runder gehakt
50 gr bleekselderij
1 vleesbouillonblok
1 el gedroogde basilicum
20 cc olijfolie
Zet de macaroni op met ruim kokend water en een tl zout. Laat 5
minuten op hoog vuur koken. Gas uitdraaien en met dekdel op pan
laten staan.
Snij alle groenten fijn maar hou de ui apart.
Rul het gehakt met een vork.
Zet een braadpan op met de olie. Als de pan op temperatuur is het
gehakt aanbraden. De ui toevoegen en laten bakken tot het kleurt. Dan
het blik gepelde tomaten er bij en goed meebakken. Een glas water
erbij met het bouillonblok. Enkele druppels citroensap en eventueel
zoetstof. De gedroogde basilicum er bij. De gesloten pan minimaal 2
uren laten sudderen op een sudderplaatje.
22:00 uur hapje.
Sinaasappel of mandarijn. GEEN APPEL.
Dag 4Week 3
Ontbijt.
4 knäckebröd
Mager beleg
Glas magere yoghurt
Lunch
250 cc bouillon
1 nest mie
1 tomaat
ui, selderie, prei
Maak een soep
Warme maaltijd
150 gr. aardappel
50 gr. prei
50 gr wortelen
1 ui grof gesneden
3 tomaten
15 gr. margarine
20 gr. geraspte kaas
Verwarm de oven voor tot 150 gr.
Kook de hele aardappelen gedurende 15 minuten.
Doe de groenten in een pan of schaal en giet er ruim kokend water op.
Af laten koelen.
Snij de tomaten in dunne plakjes.
Laat de margarine smelten. ( Even in de magnetron ).
Kwast een cakevorm in met de gesmolten margarine.
Snij de aardappelen in plakjes. Zo dun dat je de bodem van de vorm er
twee keer mee kan bedekken. Leg een laagje aardappelen om de
bodem. Daarop de helft van de uitgelekte groenten en daarop een
laagje tomaat. Dan de rest van de aardappels, de groenten en de
tomaat. Strooi de geraspte kaas er over en zet de vorm in het midden
van de oven. Als de kaas mooi goudbruin is gekleurd is het gerecht
klaar. ( Ongeveer 25 minuten )
22:00 uur hapje.
Hol een stuk komkommer van 7 cm. uit met de steel van een lepel.
Doe een kwart van een blikje tonijn op water in een schaaltje. Als je een rijke dag hebt mag het ook met een half
blikje krab of Noorse garnalen
snij een stuk bleekselderij in heel dunne plakjes. Niet te veel. Doe ze bij de tonijn.
Meng er een tl. Slasaus door. Breng op smaak met peper en zout.
Vul de komkommer met het mengsel en snij in plakjes. Kort voor gebruik klaar maken.
Dag 5Week 3
Ontbijt.
2 sneetjes brood
1 tomaat
1 ei
Breng in een pan ruim water aan de kook.
Breek het ei en doe het in een soeplepel.
Zet het gas laag. Neem in de rechterhand de pollepel met het ei en in
de linkerhand een lepel. Breng met de lepel het water in een
ronddraaiende beweging. Haal de lepel er uit en laat tegelijkertijd het ei
in het midden van de pan glijden. Laat 5 minuten staan. Om het ei
soepel uit de pollepel te laten gaan zonder dat er resten achterblijven,
kan je de pollepel met een klein beetje olie insmeren.
Lunch
250 cc kippenbouillon
25 gram macaroni
ui, selderie, prei
Maak een soep en serveer met 1 snee geroosterd brood.
Warme maaltijd
150 gr. aardappel
200 gr. sperzieboontjes
1 fijngesnipperde ui
1 in blokjes gesneden tomaat
1 plak gekookte ham in reepjes
100 gr. kabeljauw
Kook de aardappelen en de sperziebonen gaar. De sperziebonen
moeten nog wat beet hebben. Bewaar het kooknat van de
sperziebonen. Stoom de kabeljauw.
Maak van de aardappelen de ui de tomaat en de ham een puree. Maak
smeuïg met het bonen nat.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
22:00 uur hapje.
Tomaat met garnalen.
Dag 6Week 3
Ontbijt.
3 beschuiten
2 augurken in blokjes
Tomaat in blokjes
1 plak kaas
Beleg de beschuiten.
150 cl. Magere melk
Lunch
1 snee brood
1 ei
1 schijf ananas in blokjes
1 snee gekookte ham in reepjes
½ paprika in blokjes zonder zaden
Klop het ei goed los
Meng er alle ingrediënten onder.
kwast olie in een koekenpan
Giet het eimengsel er in en zet in de op 150 gr. voorverwarmde oven.
Laat ongeveer 15 minuten in de oven. Het eimengsel moet kleuren.
Beleg het brood er mee.
Warme maaltijd
150 gr. aardappelen
150 gr. rode kool gesneden
2 el. Azijn
zoetstof
1 ui in halve ringen
1 appel in blokjes
1 afgestreken el. Rijst
2 kruidnagels
1 laurierblad
snufje kaneel
Snufje nootmuskaat
Breng in een ovenvaste pan 200 cc water aan de kook
Doe er de rode kool in en breng weer aan de kook. Voeg alle andere
ingrediënten toe. ( niet de aardappelen )
Zet de pan in een op 110 gr. voorverwarmde oven en laat minimaal 3
uren staan.
Controleer elk half uur of het gerecht niet te droog wordt en roer door.
Serveer met de gekookte aardappels.
22:00 uur hapje.
Tomaat met garnalen.
Dag 7Week 3
Als alles goed op schema gaat ben je nu 10 kilo afgevallen. Gefeliciteerd.
Hier hoort een feestje bij.
Kies het lekkerste ontbijt, lunch en warme maaltijd uit de recepten van deze 3 weken.
Smakelijk eten en hou vol.
Ontbijt.
Lunch
Warme maaltijd
22:00 uur hapje.
Tomaat met garnalen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten