dagmenu's / Recepten week 3

Dag 1Week 3

Ontbijt.

1 Snee brood

1 tomaat

15 gr kaas

Lunch

Dag 1, week 1

Warme maaltijd

200 gr aardappelen

150 gram zuurkool

40 gr blokjes vet spek

25 cl magere melk

1 doosje sultana’s

Zet 1 uur voor etenstijd de zuurkool op met ruim water en de sultana’s.

Verwarm de oven voor op 150 gr. Doe de spekblokjes in een pannetje

en zet in de oven. Laat het spekvet uitbakken tot de kaantjes licht bruin

zijn. Regelmatig controleren om verbranden te voorkomen.

Als de zuurkool 40 minuten op staat de aardappels opzetten.

Giet na een uur de zuurkool in een vergiet maar vang het vocht op. Giet

de aardappels af en pureer ze. Meng de kaantjes onder de puree. Voeg

de melk toe en roer door de puree. Als de puree nu niet lekker smeuïg

is zuurkoolnat toevoegen. Roer dan de zuurkool door de puree. Op

smaak maken met zout en peper.

22:00 uur hapje.

1 plak ananas van +/- 1 cm.


Dag 2Week 3

Ontbijt.

4 knackebrod

Mager beleg

100 cc magere yoghurt

Lunch

40 gr spliterwten

40 gr. winterwortel

40 gr prei

40 gr knolselderij

1 soepblok

5 dl water

Doe alle ingrediënten in een pan met water. Breng het water aan de

kook. Laat minimaal 2 uur pruttelen.

Maak er dan met de staafmixer of de foodprocessor een gebonden

soep van

Warme maaltijd

50 gr mie

50 gr ui

50 gr witte kool of spitskool

50 gr prei

50 gr garnalen

50 gr kipfilet

50 gr tauge

1 chilipeper

1 tl kippenbouillon

Kook de mie in 10 minuten gaar in 1 liter water.

Haal de mie uit het water en spoel met koud water af.

Doe de ui in het kokende mie-water. Na 5 minuten alle andere

ingrediënten behalve de kippenbouillon en de taugé. De chilipeper in

zijn geheel. Na nog eens 5 minuten de mie en de taugé er bij doen. Nog

een minuutje op het vuur laten staan en dan afgieten. Meng er de

kippenbouillon onder en vis de chilipeper er uit.

22:00 uur hapje.

Tomaat gevuld met garnaal. Zie recept week 2.


Dag 3Week 3

Ontbijt.

2 knäckebröd

1 gekookt ei

Tomaat

ui

Lunch

Week 1 dag 4

Warme maaltijd

50 gr macaroni

1 blik gepelde tomaten

50 gr ui

50 gr prei

50 gr winterwortel

50 gr runder gehakt

50 gr bleekselderij

1 vleesbouillonblok

1 el gedroogde basilicum

20 cc olijfolie

Zet de macaroni op met ruim kokend water en een tl zout. Laat 5

minuten op hoog vuur koken. Gas uitdraaien en met dekdel op pan

laten staan.

Snij alle groenten fijn maar hou de ui apart.

Rul het gehakt met een vork.

Zet een braadpan op met de olie. Als de pan op temperatuur is het

gehakt aanbraden. De ui toevoegen en laten bakken tot het kleurt. Dan

het blik gepelde tomaten er bij en goed meebakken. Een glas water

erbij met het bouillonblok. Enkele druppels citroensap en eventueel

zoetstof. De gedroogde basilicum er bij. De gesloten pan minimaal 2

uren laten sudderen op een sudderplaatje.

22:00 uur hapje.

Sinaasappel of mandarijn. GEEN APPEL.


Dag 4Week 3

Ontbijt.

4 knäckebröd

Mager beleg

Glas magere yoghurt

Lunch

250 cc bouillon

1 nest mie

1 tomaat

ui, selderie, prei

Maak een soep

Warme maaltijd

150 gr. aardappel

50 gr. prei

50 gr wortelen

1 ui grof gesneden

3 tomaten

15 gr. margarine

20 gr. geraspte kaas

Verwarm de oven voor tot 150 gr.

Kook de hele aardappelen gedurende 15 minuten.

Doe de groenten in een pan of schaal en giet er ruim kokend water op.

Af laten koelen.

Snij de tomaten in dunne plakjes.

Laat de margarine smelten. ( Even in de magnetron ).

Kwast een cakevorm in met de gesmolten margarine.

Snij de aardappelen in plakjes. Zo dun dat je de bodem van de vorm er

twee keer mee kan bedekken. Leg een laagje aardappelen om de

bodem. Daarop de helft van de uitgelekte groenten en daarop een

laagje tomaat. Dan de rest van de aardappels, de groenten en de

tomaat. Strooi de geraspte kaas er over en zet de vorm in het midden

van de oven. Als de kaas mooi goudbruin is gekleurd is het gerecht

klaar. ( Ongeveer 25 minuten )

22:00 uur hapje.

Hol een stuk komkommer van 7 cm. uit met de steel van een lepel.

Doe een kwart van een blikje tonijn op water in een schaaltje. Als je een rijke dag hebt mag het ook met een half

blikje krab of Noorse garnalen

snij een stuk bleekselderij in heel dunne plakjes. Niet te veel. Doe ze bij de tonijn.

Meng er een tl. Slasaus door. Breng op smaak met peper en zout.

Vul de komkommer met het mengsel en snij in plakjes. Kort voor gebruik klaar maken.


Dag 5Week 3

Ontbijt.

2 sneetjes brood

1 tomaat

1 ei

Breng in een pan ruim water aan de kook.

Breek het ei en doe het in een soeplepel.

Zet het gas laag. Neem in de rechterhand de pollepel met het ei en in

de linkerhand een lepel. Breng met de lepel het water in een

ronddraaiende beweging. Haal de lepel er uit en laat tegelijkertijd het ei

in het midden van de pan glijden. Laat 5 minuten staan. Om het ei

soepel uit de pollepel te laten gaan zonder dat er resten achterblijven,

kan je de pollepel met een klein beetje olie insmeren.

Lunch

250 cc kippenbouillon

25 gram macaroni

ui, selderie, prei

Maak een soep en serveer met 1 snee geroosterd brood.

Warme maaltijd

150 gr. aardappel

200 gr. sperzieboontjes

1 fijngesnipperde ui

1 in blokjes gesneden tomaat

1 plak gekookte ham in reepjes

100 gr. kabeljauw

Kook de aardappelen en de sperziebonen gaar. De sperziebonen

moeten nog wat beet hebben. Bewaar het kooknat van de

sperziebonen. Stoom de kabeljauw.

Maak van de aardappelen de ui de tomaat en de ham een puree. Maak

smeuïg met het bonen nat.

Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.

22:00 uur hapje.

Tomaat met garnalen.


Dag 6Week 3

Ontbijt.

3 beschuiten

2 augurken in blokjes

Tomaat in blokjes

1 plak kaas

Beleg de beschuiten.

150 cl. Magere melk

Lunch

1 snee brood

1 ei

1 schijf ananas in blokjes

1 snee gekookte ham in reepjes

½ paprika in blokjes zonder zaden

Klop het ei goed los

Meng er alle ingrediënten onder.

kwast olie in een koekenpan

Giet het eimengsel er in en zet in de op 150 gr. voorverwarmde oven.

Laat ongeveer 15 minuten in de oven. Het eimengsel moet kleuren.

Beleg het brood er mee.

Warme maaltijd

150 gr. aardappelen

150 gr. rode kool gesneden

2 el. Azijn

zoetstof

1 ui in halve ringen

1 appel in blokjes

1 afgestreken el. Rijst

2 kruidnagels

1 laurierblad

snufje kaneel

Snufje nootmuskaat

Breng in een ovenvaste pan 200 cc water aan de kook

Doe er de rode kool in en breng weer aan de kook. Voeg alle andere

ingrediënten toe. ( niet de aardappelen )

Zet de pan in een op 110 gr. voorverwarmde oven en laat minimaal 3

uren staan.

Controleer elk half uur of het gerecht niet te droog wordt en roer door.

Serveer met de gekookte aardappels.

22:00 uur hapje.

Tomaat met garnalen.


Dag 7Week 3

Als alles goed op schema gaat ben je nu 10 kilo afgevallen. Gefeliciteerd.

Hier hoort een feestje bij.

Kies het lekkerste ontbijt, lunch en warme maaltijd uit de recepten van deze 3 weken.

Smakelijk eten en hou vol.

Ontbijt.

Lunch

Warme maaltijd

22:00 uur hapje.

Tomaat met garnalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten