Dag 1Week 2
Ontbijt.
4 sneetjes knäckebröd
beleg
1 sinaasappel
Beleg de sneetjes met zo mager mogelijk beleg. Bijv.: plakje gekookte
ham niet groter dan het knäckebröd, 1 tl. Jam, 1 tomaat, plakje rund
rookvlees.
Lunch
2 snee brood
1 afgestreken el. Curry- of tomatenketchup
1 plak gekookte ham
Plakjes komkommer
1 tomaat
Smeer het brood in met de ketchup
Gekookte ham, de komkommer en de tomaat er op.
Heel voorzichtig zout en peper.
De tweede snee brood er op en simpel maar lekker.
Warme maaltijd
50 gr. Rijst
150 gr. Sperziebonen in stukjes van 1 cm.
1 ui
1 teentje knoflook
1 gedroogd chilipepertje
1 blok kippenbouillon
1 cup koffiemelk
Kook de sperziebonen 15 minuten. Afgieten en het kooknat opvangen.
Snij de ui en de knoflook in heel kleine snippers en verkruimel het
pepertje. Breng een deciliter van het kooknat aan de kook en voeg de
ui, knoflook en pepertje toe. Met deksel op de pan laten sudderen. Na 5
minuten de sperziebonen er bij.
Breng 1 deciliter water aan de kook met het bouillonblok. Doe er de
schoongespoelde rijst bij. Roer, als het water weer aan de kook is, de
rijst los van de bodem. Zet het pannetje met het deksel op het kleinste
pitje met een dubbelwandige sudderplaat eronder. Geen sudderplaat?
Zet de rijst dan in een gesloten pan in een tot 100 graden
voorverwarmde oven. 10 Minuten.
Roer de koffiemelk door de boontjes. Meng ze onder de rijst met alle
vocht wat in de pannen aanwezig is.
Dag 2Week 2
Ontbijt.
1 snee brood
2 plakjes ontbijtspek
10 spruitjes
1 afgestreken eetlepel appelmoes
Kook de spruitjes plat zoals mijn Belgische vrienden zeggen. Dus
door en door gaar. Kan je ook de avond van te voren doen.
Leg de plakjes spek in een koekenpan op matig vuur tot ze lekker
krokant zijn. Prak de spruitjes tot puree. Haal het spek uit de pan en
breng de spruitenpuree in het achtergebleven vet op temperatuur.
Smeer de appelmoes op het brood; de warme puree en het spek er
op en het zal je verbazen hoe lekker het is.
Lunch / avondmaal
500 cl water
1 eetlepel kerriepoeder
1 Soepblok
2 hard gekookte eieren
½ ui
½ teentje knoflook
1 tl. olie
Bak de gesnipperde ui en knoflook aan in de olie in een kleine pan.
Als de uien glazig worden afblussen met het water. Soepblok en
kerrie toevoegen en aan de kook brengen. Op laag vuur 10 minuten
laten sudderen. Voeg de in plakjes gesneden eieren toe.
Je mag de helft van de soep opeten met een plak brood of alle soep
zonder brood.
Warme maaltijd
100 gr. Aardappelen
150 gram spruitjes
½ ui of sjalot
½ appel. Bij voorkeur een golden delicious
1 el. Margarine bij voorkeur plantaardig
Kook de aardappelen 15 minuten en laat ze afkoelen.
Kook de spruiten 15 minuten en laat ze afkoelen.
Snipper de appel en de sjalot ( ui ) fijn.
Snij de aardappels in kleine blokjes en de spruiten in vieren.
Bak op matig vuur de uien tot ze kleuren. Voeg alle andere
ingrediënten toe en breng onder regelmatig roeren op temperatuur.
Op smaak brengen met weinig zout, peper en nootmuskaat.
Dag 3Week 2
Ontbijt.
1 snee brood
1/3 gerookte makreelfilet
Beleg het brood met de makreel.
150 cl magere yoghurt eventueel gezoet met zoetstof.
Lunch
100 gr. Gekookte rijst
1 hard gekookt ei
10 zilveruitjes
1 schijf ananas 1 cm. dik in blokjes
1 tomaat
1 stengel bleekselderij
Prak het hardgekookte ei fijn met een vork
snij de zilveruitjes fijn. Snij de tomaat in vieren en verwijder het
zaad. Snij de tomaatplakjes in blokjes. Snij de bleekselderij in
blokjes.
Meng alles onder de rijst
Warme maaltijd
50 gr. Aardappel in blokjes van een halve
centimeter.
75 gr gekookte bruine bonen
½ ui
Stuk prei van 10 cm. 1 tomaat in blokjes
2/3 gerookte makreelfilet
1 el olijfolie
Bak in de olie de ui tot die begint te kleuren. Voeg de fijngesneden prei
en de aardappelblokjes toe. Zachtjes 10 minuten bakken. Bruine bonen
toevoegen en op temperatuur brengen.
Serveren met de gerookte makreel.
Dag 4Week 2
Ontbijt.
3 st knäckebröd
1 blad ijsbergsla in reepjes gesneden
½ appel in kleine blokjes
1 el ui zeer fijn gesnipperd
1 plak kaas
Citroensap
Paar druppels zoetstof
Beleg het knäckebröd met de kaas
Meng in een kom de andere ingrediënten
Beleg het knäckebröd er mee.
Lunch
1 snee geroosterd brood in blokjes
gesneden
ijsbergsla
½ ui
½ appel
2 tomaten in blokjes
1 hard gekookt ei verkruimeld met vork
1 augurk in blokjes
1 eetlepel halfvolle slasaus
Maak een salade van alle ingrediënten. Voeg de blokjes brood pas
op het allerlaatste toe.
Warme maaltijd
100 gr gekookte bruine bonen
1 ui
½ prei
1 stengel bleekselderij
½ winterwortel
50 gr aardappel
1 soepblok
Breng het soepblok samen met de bonen in 500 cc water aan de kook.
Snij alle groente in blokjes en doe ze bij de soep.
Laat op een sudderplaatje een uur sudderen.
Maak er een gebonden soep van met de staafmixer of foodprocessor.
Heb je die niet wrijf dan alles door een zeef en breng weer op
temperatuur.
22:00 uur hapje.
Snij een kapje van een tomaat.
Verwijder de zaadjes met de zaadstrengen uit de tomaat. Probeer de tomaat niet te beschadigen.
Meng in een kom een el garnalen met peper en een tl. Halfvolle slasaus.
Vul hiermee de tomaat.
Dag 5Week 2
Ontbijt.
3 beschuiten ( volkoren )
2 dl. Magere melk
Breng de melk aan de kook en breek de beschuit er in.
Voeg wat zoetstof toe en een snufje zout.
Lunch
½ l. kippenbouillon
2 spitskool bladen
25 gr rijst
1 chilipepertje
Zet de niet schoon gespoelde rijst op met de bouillon. Breng aan de
kook en laat dan 10 minuten sudderen.
Snij de spitskool in fijne reepjes en doe in een grote kom.
Giet de hete soep er op.
Warme maaltijd
150 gr aardappelen
300 gr verse spinazie
1 teentje knoflook, 1 chilipepertje
1 tilapia filet
Schil de aardappelen. Snij de knoflook zeer fijn.
Was de spinazie in de gootsteen en breng over in een vergiet
Zet de aardappelen op
Zet ook in een grote pan de spinazie op met aanhangend water, de
knoflook en het fijngewreven pepertje.
Bak de visfilet in een koekenpan.
Doe de spinazie na 10 minuten koken in een vergiet en laat uitlekken
22:00 uur hapje.
2 mandarijntjes
Dag 6Week 2
Ontbijt.
2 knäckebröd
2 tomaten
1 ei
1 el fijngesneden ui
Klop het ei op met wat lowsalt en peper uit de molen
smeer met een kwastje olie op de bodem van een koekenpan. Verhit de
pan en bak de ui met de in blokjes gesneden tomaten. Als de tomaat
zacht begint te worden giet je er het eimengsel op. Onder voortdurend
roeren bakken tot het ei gestold is.
Lunch
5 dl water
1 soepblok
½ blik tomatenblokjes ( 200 gr )
½ ui; ½ winterwortel; 5 cm prei
Verhit in een pan de tomatenblokjes onder voortdurend roeren. Als het
sap van de blokjes begint in te dikken afblussen met het water. Aan de
kook brengen en de gesneden groenten toevoegen. Het soepblok niet
vergeten. 10 minuten laten sudderen.
Warme maaltijd
150 gr aardappelen
5 bladen spitskool
1 ui
75 gr kabeljauw
Zet de aardappelen op.
Snij de groeten julienne. Dat wil zeggen in dunne reepjes. Leg de bladen
kool op elkaar en snij ze in de lengte door midden. Leg de helften weer
op elkaar en snij nu in de breedte dunne reepjes. De ui: doormidden
snijden. Met een mesje de ui van binnenuit pellen, echt laagje voor
laagje. Snij de laagjes in de lengte in dunne repen. Zet een pan op met
wat water en de uienreepjes. Laat 5 minuten koken. Draai het vuur uit
en doe de reepjes kool erbij. 5 minuten laten staan en afgieten.
De kabeljauw: Strak in folie draaien en 7 minuten stomen.
22:00 uur hapje.
2 plakjes gekookte ham rond 2 augurkjes gewikkeld
Dag 7Week 2
Ontbijt.
1 snee brood
1 eidooier
75 cl magere melk
Het is wat werk maar echt de moeite waard: Meng de dooier onder de
melk. Zet een pan met water op het vuur en breng het water aan de
kook. Zet een glazen kom op de pan met kokend water en wel zo dat de
bodem van de kom het water niet raakt. Giet de melk met de dooier in
de kom. Roer met een garde door de melk en wel zo lang dat het
mengsel begint te stollen en een dikke saus wordt. Neem de schaal van
de pan en roer nog even door. Op smaak brengen met zoetstof. Als je
het mengsel laat afkoelen heb je pudding en maak je een
puddingbroodje. Maar warm op het brood gieten is ook lekker.
Lunch
De overgebleven spitskool van dag 6
De overgebleven ijsbergsla van dag 4
1 tomaat
1 ui
1 snee brood
Maak een salade van de groenten
Maak een vinaigrette van het sap van een halve citroen, 1 tl. Olijfolie
LowSalt en zoetstof.
Warme maaltijd
150 gr kipfilet
1 afgestreken eetlepel shoarmakruiden
1 ui
1 pitabroodje
Snij de kip in reepjes en meng er het kruidenmengsel , wat zout en de
gesnipperde ui eronder. Laat een half uur staan.
Zet onder de voorverwarmde gril of bak het vlees in de koekenpan met
weinig olie. Grillen is het lekkerst.
22:00 uur hapje.
1 plak ananas
Geen opmerkingen:
Een reactie posten