dagmenu's recepten week 6

Zo! Deze is even schrikken ;-)

Week 6

Dag 1

Opmerkingen

En weer gaan we het dieet aanpassen. De warme maaltijd dient ’s middags gegeten te worden. Het tussendoortje

’s middags tussen 3 en 4 uur. Na het avondeten kan er dus niets meer worden gegeten. Ga op tijd naar bed en blijf

zo lang mogelijk slapen zonder verwarming en in dunne nachtkleding. Eet elke morgen bij het ontbijt een

sinaasappel of ander fruit. Geen appels. Denk In de zomer ook eens aan ( 2 ) pruimen, een nectarine of perzik.

Bewaar dit fruit in de koelkast en haal het uit de koelkast vlak voor het eten er van.

Koude maaltijd

100 gr. kool in fijne reepjes

1 augurk

1 hardgekookt ei

10 zilveruitjes

2 tomaten in reepjes

2 knäckebröd gebrokkeld

Maak een salade van de ingrediënten.

Voor de dressing kan je azijn met zoetstof en een tl. mosterd mengen. 1

el. piccalilly mag ook. Om het jezelf gemakkelijk te maken kan je als

dressing 1 el. nat van de augurken of zilveruitjes nemen.

Warme maaltijd

50 gr. rijst

100 gr. kipfilet in reepjes.

Voor de marinade:

1 chilipeper fijn gemaakt

1 tl. maïzena

2 el. sojasaus

1 tl. sesamolie

1 tl. honing

3 bosuitjes in ringen

75 gr. koolbladeren

Meng alles voor de marinade goed door elkaar en doe de kip erbij.

Laat minimaal een uur staan.

Zet de rijst op en kook gaar op de inmiddels bekende manier.

Schik de kip en marinade op een bord ( schaaltje ) dat in de stoompan

past. Laat 20 minuten stomen.


Week 6

Dag 2

Opmerkingen

Stel met de calorie tabel een ontbijt en lunch samen. Ontbijt en lunch mogen ieder niet meer dan 250 calorieën

bevatten.

Warme maaltijd

Voor de “hachee”:

40 gr. runderlap ( sukade of rib )

200 gr. uien in halve ringen

25 gr. citroensap

Zoetstof naar eigen smaak

25 gr. peperkoek

1 laurierblad

2 kruidnagels

Peper en zout

serveren bij:

100 gr. aardappelen

50 gram winterpeen

50 gr. ui

Zet alle ingrediënten voor de hachee op met 5 dl. koud water en breng

aan de kook. Zet op een sudderplaat en de kleinste pit. Laat minimaal 4

uur sudderen en roer af en toe door. Kontroleer na 4 uur of een mooie

dikke saus is ontstaan. Zo niet, kook de vloeistof dan in.

Maak van de aardappelen, de wortel en de ui hutspot.

Dit gerecht bevat 371 calorieën.


Week 6

Dag 3

Opmerkingen

Stel met de calorie tabel een ontbijt en lunch samen. Ontbijt en lunch mogen ieder niet meer dan 250 calorieën

bevatten.

Warme maaltijd

1 potje runderbouillon van de Aldi

Haal er 40 gr. van het soepvlees uit en

ontvet de bouillon voor later gebruik.

100 gr. appel in zeer kleine blokjes

100 gr. heel fijn gesnipperde ui

1 hardgekookt ei

100 gr. zilveruitjes

100 gr. augurk

50 gr. aardappelen geprakt

30 gr. slasaus half vol

Hak de augurk en de zilveruitjes fijn. Doe ze in een schone theedoek en

wring er zoveel mogelijk vocht uit.

Meng nu alle ingrediënten onder elkaar. Op smaak brengen met zout en

peper.

Dit gerecht bevat 408 calorieën.


Week 6

Dag 4

Opmerkingen

Stel met de calorie tabel een ontbijt en lunch samen. Ontbijt en lunch mogen ieder niet meer dan 250 calorieën

bevatten.

Warme maaltijd

Restant soepvlees van gisteren. Als het

goed is 35 gr.

150 gr. rode paprika in blokjes

1 tl. paprikapoeder

100 gr. ui gesnipperd

100 gr. prei in dunne ringen

1 blikje tomatenpuree ( 70 gr. )

½ tl. komijnzaad fijngewreven.

20 gr. kip bouillon poeder

40 gr. rijst

Doe de tomatenpuree met wat water in een steelpan en breng op matig

vuur en onder voortdurend roeren aan de kook. Doe er alle groenten en

kruiden bij. Controleer de dikte van de saus. De saus moet vlot van een

lepel lopen. Zet de saus in de gesloten pan op het kleinste pitje met een

sudderplaat. Laat 2 uur sudderen en controleer regelmatig de dikte van

de saus. Op smaak brengen met peper en zout en serveren met de

gekookte rijst.

Dit gerecht bevat 490 calorieën.


Week 6

Dag 5

Opmerkingen

Stel met de calorie tabel een ontbijt en lunch samen. Ontbijt en lunch mogen ieder niet meer dan 250 calorieën

bevatten.

Warme maaltijd

Overgebleven bouillon aangevuld met

gelijke hoeveelheid water.

100 gr. ui, selderie, wortel en prei

150 gr. aardappelen

200 gr. bladgroente of 150 gr. koolsoort

100 gr. kabeljauw of andere witvis.

Maak een groentesoep

Deze maaltijd bevat 410 calorieën.


Week 6

Dag 6

Opmerkingen

Vanaf nu stel jezelf je menu op.

Neem de volgende regels in acht:

De totale calorieën opname mag liggen tussen de 900 en 1000 calorieën.

Vetten, oliën, vetstoffen, suiker en alcohol mogen niet gebruikt worden.

De totale calorieën inname mag niet lager zijn dan 700 calorieën.

Dagelijks te gebruiken:

200 gr. groente

100 gr. magere vis of 75 gr. kip of 50 gr. vlees. Vis mag vervangen worden door schaal of schelpdieren.

tenminste 2 snee brood of 3 stuks knäckebröd of 5 beschuiten.

2 keer per week een ei.

Weeg alles wat je eet en vul het gewicht in de kolom “aantal” van de calorieën lijst ook brood, knäckebröd of

beschuit.

Als je de calorieën lijst gebruikt zal je merken dat bij het gebruik van groenten zoals sla, andijvie, asperges etc. het

aantal calorieën de 900 niet zal halen. Vul dan niet aan door meer vlees, vis of kip te nemen, maar vul aan met fruit.

Alle fruit is goed maar weeg het wel. Bedenk dat appel sterk eetlustopwekkend is, dus dat kan je beter niet nemen

als je jezelf niet wil plagen.

Mocht je een bepaald gerecht willen eten, maar niet weet hoe het op een magere manier klaar te maken, vraag

gerust om een recept.

Als je de calorieën lijst ’s morgens opnieuw wilt gebruiken: ga naar de werkbalk boven in links. Er staat daar een wit

venster met selectie pijltje. Klik het vak open, selecteer aantal en druk op delete. Je kan nu weer met nul beginnen.

Veel succes en hou vol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten