Week 5
Dag 1
Ontbijt.
Lunch
2 snee brood
2 plakjes kalkoenfilet
Sla
2 el. dressing
Maak een sandwich
Avondeten
200 gr. tuinboontjes ( diepvries )
50 gr. aardappel in blokjes
1 el. Gebakken uitjes
1 el. Blokjes augurk
1 el. zilveruitjes
1 hardgekookt ei
dressing
Stoom de aardappelblokjes samen met de tuinboontjes 10 minuten.
Meng met de andere ingrediënten.
Eet vooraf een groentesoepje gemaakt van: 250 cc. water; ½ blok
groentebouillon; wortel; prei; bleekselderie.
22:00 uur hapje.
Naar keuze
Week 5
Dag 2
Ontbijt.
Lunch
200 gr. zuurkool
1 el. Rozijnen
½ appel
1 knäckebröd
Zet de zuurkool op een laag pitje met wat water en de rozijnen.
Laat een uur sudderen en controleer regelmatig op droog koken.
Snij de appel in 2 plakken.
Leg ze op het knäckebröd. Laat de zuurkool goed uitlekken en druk met
een lepel zoveel mogelijk vocht er uit. Leg de zuurkool op de appel.
Avondeten
100 gr. kipfilet .
50 gr. rijst.
voor 2 personen het bovenstaande
verdubbelen. Voor de saus:
1 blikje tomatenpuree
2 dl. Water
½ dl. Azijn
2 tl. Maïzena.
½ tl. Gemberpoeder ( djahé )
½ tl. Zoetstof
1 tl. Bouillonpoeder kip.
Breng 1 dl. water ( 2 personen 2 dl. ) aan de kook met 1 ( 2 ) tl.
groenten bouillonpoeder. Voeg de gespoelde rijst toe. Als het water
weer aan de kook is het pannetje op het laagste pitje zetten met
sudderplaat. Na 7 minuten het gas uitdraaien en de rijst 10 minuten
laten staan zonder het deksel te verwijderen.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje. Breng op
middelmatig vuur en onder voortdurend roeren aan de kook. Als de
saus kookt voeg je de in reepjes gesneden kip toe en laat deze op laag
vuur garen. 6 minuten. Serveer samen met de saus en kip.
22:00 uur hapje.
2 tomaten.
Week 5
Dag 3
Ontbijt.
Lunch
100 gr. kabeljauw
200 gr. spinazie
Voor de saus:
2 dl. water
2 tl. groenten bouillonpoeder
2 tl. maïzena
½ ui gesnipperd
½ tl. nootmuskaat
Kook de spinazie 5 minuten en laat uitlekken in een zeef.
Zet de ingrediënten van de saus op middelmatig vuur en breng onder
voortdurend roeren aan de kook. Doe na 10 minuten de gehakte
spinazie er bij, meng goed door elkaar en breng op temperatuur. Stoom
intussen de kabeljauw. Als de kabeljauw ontdooid is 7 minuten en in
bevroren toestand 10 minuten.
Avondeten
100 gr. bruine bonen
1 ui grof gesnipperd
5 cm komkommer
5 cm. wortel
2 el. tomatenketchup
1 augurk
Spoel de bruine bonen.
Snij de komkommer 2 keer in de lengte, verwijder de zaden en snij in
blokjes. Snij de wortel 2 maal in de lengte en daarna in blokjes.
Stoom deze ingrediënten 10 minuten.
Snij intussen ook de augurk in blokjes.
Meng op het bord de tomatenketchup, de ui en de augurk eronder.
22:00 uur hapje.
2 tomaten.
Week 5
Dag 4
Ontbijt.
Lunch
200 gr. Gemengde groenten
1 ei
Beetje olie
1 el. kurrieketchup.
Kijk gewoon wat voor restjes groente je nog in huis hebt en stoom die
gaar maar wel knapperig.
Smeer de koekenpan in met zo weinig mogelijk olie. 1 tl. is meer dan
genoeg. Verhit de pan en giet het opgeklopte ei er in. Zet het vuur uit
en laat het ei in de hete pan stollen.
Schuif het ei op een bord, de groenten er op en de ketchup. Sla het ei
dubbel.
Avondeten
200 gr. kabeljauw of andere visfilet.
Sap van een halve citroen of 1 el.
citroensap kant en klaar
1 blok kippen bouillon
Voor de saus:
½ blikje tomatenpuree
½ tl. zoetstof
2 dl. water
1 teentje knoflook gepureerd
1 bouillonblokje
1 chilipepertje.
Breng 5 dl. water aan de kook met het citroensap en het blok bouillon.
Doe de vis er in en laat 1 minuut koken. Draai het vuur uit en laat de vis
in gesloten pan staan voor minstens 10 minuten.
Doe alle ingrediënten voor de saus in een pan en breng aan de kook
onder voortdurend roeren. Laat het pepertje heel. Haal na 10 minuten
het pepertje uit de saus.
Serveren met 50 gr. mie of rijst.
22:00 uur hapje.
2 augurken
Week 5
Dag 5
Ontbijt.
Lunch
1 stronk witlof
½ appel in kleine blokjes
½ paprika geschild en in kleine blokjes
3 cm. wortel in kleine blokjes
1 hardgekookt ei geprakt met een vork
Snij de witlof doormidden en dan in hele smalle reepjes. Verwijder de
stukjes harde kern. Maak een salade van alle ingrediënten. Druppel er
wat citroensap over.
Avondeten
Broccoli
150 gr. aardappelen
Kip drumstick
Voor de saus
2 dl. water
2 tl. maïzena
½ blok kippenbouillon
½ ui gepeld en de grootste stukken
doormidden gesneden
½ paprika geschild en even groot
gesneden als de ui.
Snij de roosjes van de broccoli. ( Snij van de harde stelen een handvol
dunne schijfjes. Doe in een kom en giet er 1 dl. kokend water op. Laat
afkoelen en doe er 1 dl. azijn bij met een paar druppels zoetstof. Zet in
de koelkast voor morgen. ) Zet de aardappelen op met ruim water. Doe
de drumstick samen met de broccoli roosjes in de stoompan. Als de
aardappels 5 minuten koken de stoompan er op zetten en 15 minuten
laten doorkoken.
Maak een saus van de ingrediënten op de gebruikelijke manier.
Prak de aardappels zeer fijn en meng de saus eronder.
22:00 uur hapje.
tomaat met garnalen maar zonder slasaus.
Week 5
Dag 6
Ontbijt.
Lunch
Broccoli uit het zuur in reepjes
1 sinaasappel
3 lente-uitjes
1 tl. gepureerde gember ( potjes te koop
in de supermarkt. )
3 druppels sesamolie.
1 snee geroosterd brood
Verdeel de sinaasappel in partjes en daarna in blokjes. Laat het vel er
om. ( Van kauwen is nog nooit iemand dood gegaan en je lichaam kan
de vezels gebruiken. Als in een recept appels staan deze om dezelfde
reden niet schillen of ontdoen van klokhuis. ) Snij de lente-uitjes in fijne
ringen. Meng alle ingrediënten onder elkaar.
Avondeten voor 2 personen
2 visfilets. Pangasius of tilapia
150 gr. rijst
2 tl. gemberpuree
4 tl. lichte sojasaus
Het groen van 3 lente-uitjes
1 dl. water
Paar druppels sesamolie
1 tl. citroensap
Voor de saus:
4 tl. maïzena
2 dl. water
4 tl. lichte sojasaus
Breng de gember, sojasaus, de lente-ui, de sesamolie, citroensap en het
water aan de kook. Laat even doorkoken en afkoelen. Marineer de vis
met de saus. Zet afgedekt een uur in de koelkast.
Kook de rijst gaar.
Verwijder de lente-ui van de vis en stoom de vis gedurende 10 minuten
Maak de saus volgens het bekende recept.
22:00 uur hapje.
Vul komkommer met een gedeelte van de visfilets.
Week 5
Dag 7
Ontbijt.
Lunch
100 gr. kipfilet in reepjes
1 el. shoarmakruiden
1 ui gepeld en in reepjes
Meng de ingrediënten goed door elkaar.
Schik ze op een bordje dat in de stoompan past.
Plaats het bord in de stoompan en laat 15 minuten stomen.
Beleg een snee brood er mee.
Avondeten voor 2 personen
300 gr. aardappelen
200 gr. spruiten in vieren
100 gr. wortel in blokjes
1 ui gesnipperd
1 groente bouillonblok
Breng 2,5 dl. water aan de kook. Doe alle ingrediënten er bij. Houd het
20 minuten op een laag pitje aan de kook in gesloten pan. Kijk
regelmatig of er voldoende vocht is en zo nodig wat aanvullen.
Als het gerecht klaar is grof stampen.
22:00 uur hapje.
2 augurken. Geen zure bommen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten