dagmenu-recepten week 5

Week 5

Dag 1

Ontbijt.

Lunch

2 snee brood

2 plakjes kalkoenfilet

Sla

2 el. dressing

Maak een sandwich

Avondeten

200 gr. tuinboontjes ( diepvries )

50 gr. aardappel in blokjes

1 el. Gebakken uitjes

1 el. Blokjes augurk

1 el. zilveruitjes

1 hardgekookt ei

dressing

Stoom de aardappelblokjes samen met de tuinboontjes 10 minuten.

Meng met de andere ingrediënten.

Eet vooraf een groentesoepje gemaakt van: 250 cc. water; ½ blok

groentebouillon; wortel; prei; bleekselderie.

22:00 uur hapje.

Naar keuze


Week 5

Dag 2

Ontbijt.

Lunch

200 gr. zuurkool

1 el. Rozijnen

½ appel

1 knäckebröd

Zet de zuurkool op een laag pitje met wat water en de rozijnen.

Laat een uur sudderen en controleer regelmatig op droog koken.

Snij de appel in 2 plakken.

Leg ze op het knäckebröd. Laat de zuurkool goed uitlekken en druk met

een lepel zoveel mogelijk vocht er uit. Leg de zuurkool op de appel.

Avondeten

100 gr. kipfilet .

50 gr. rijst.

voor 2 personen het bovenstaande

verdubbelen. Voor de saus:

1 blikje tomatenpuree

2 dl. Water

½ dl. Azijn

2 tl. Maïzena.

½ tl. Gemberpoeder ( djahé )

½ tl. Zoetstof

1 tl. Bouillonpoeder kip.

Breng 1 dl. water ( 2 personen 2 dl. ) aan de kook met 1 ( 2 ) tl.

groenten bouillonpoeder. Voeg de gespoelde rijst toe. Als het water

weer aan de kook is het pannetje op het laagste pitje zetten met

sudderplaat. Na 7 minuten het gas uitdraaien en de rijst 10 minuten

laten staan zonder het deksel te verwijderen.

Meng alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje. Breng op

middelmatig vuur en onder voortdurend roeren aan de kook. Als de

saus kookt voeg je de in reepjes gesneden kip toe en laat deze op laag

vuur garen. 6 minuten. Serveer samen met de saus en kip.

22:00 uur hapje.

2 tomaten.


Week 5

Dag 3

Ontbijt.

Lunch

100 gr. kabeljauw

200 gr. spinazie

Voor de saus:

2 dl. water

2 tl. groenten bouillonpoeder

2 tl. maïzena

½ ui gesnipperd

½ tl. nootmuskaat

Kook de spinazie 5 minuten en laat uitlekken in een zeef.

Zet de ingrediënten van de saus op middelmatig vuur en breng onder

voortdurend roeren aan de kook. Doe na 10 minuten de gehakte

spinazie er bij, meng goed door elkaar en breng op temperatuur. Stoom

intussen de kabeljauw. Als de kabeljauw ontdooid is 7 minuten en in

bevroren toestand 10 minuten.

Avondeten

100 gr. bruine bonen

1 ui grof gesnipperd

5 cm komkommer

5 cm. wortel

2 el. tomatenketchup

1 augurk

Spoel de bruine bonen.

Snij de komkommer 2 keer in de lengte, verwijder de zaden en snij in

blokjes. Snij de wortel 2 maal in de lengte en daarna in blokjes.

Stoom deze ingrediënten 10 minuten.

Snij intussen ook de augurk in blokjes.

Meng op het bord de tomatenketchup, de ui en de augurk eronder.

22:00 uur hapje.

2 tomaten.


Week 5

Dag 4

Ontbijt.

Lunch

200 gr. Gemengde groenten

1 ei

Beetje olie

1 el. kurrieketchup.

Kijk gewoon wat voor restjes groente je nog in huis hebt en stoom die

gaar maar wel knapperig.

Smeer de koekenpan in met zo weinig mogelijk olie. 1 tl. is meer dan

genoeg. Verhit de pan en giet het opgeklopte ei er in. Zet het vuur uit

en laat het ei in de hete pan stollen.

Schuif het ei op een bord, de groenten er op en de ketchup. Sla het ei

dubbel.

Avondeten

200 gr. kabeljauw of andere visfilet.

Sap van een halve citroen of 1 el.

citroensap kant en klaar

1 blok kippen bouillon

Voor de saus:

½ blikje tomatenpuree

½ tl. zoetstof

2 dl. water

1 teentje knoflook gepureerd

1 bouillonblokje

1 chilipepertje.

Breng 5 dl. water aan de kook met het citroensap en het blok bouillon.

Doe de vis er in en laat 1 minuut koken. Draai het vuur uit en laat de vis

in gesloten pan staan voor minstens 10 minuten.

Doe alle ingrediënten voor de saus in een pan en breng aan de kook

onder voortdurend roeren. Laat het pepertje heel. Haal na 10 minuten

het pepertje uit de saus.

Serveren met 50 gr. mie of rijst.

22:00 uur hapje.


2 augurken


Week 5

Dag 5

Ontbijt.

Lunch

1 stronk witlof

½ appel in kleine blokjes

½ paprika geschild en in kleine blokjes

3 cm. wortel in kleine blokjes

1 hardgekookt ei geprakt met een vork

Snij de witlof doormidden en dan in hele smalle reepjes. Verwijder de

stukjes harde kern. Maak een salade van alle ingrediënten. Druppel er

wat citroensap over.

Avondeten

Broccoli

150 gr. aardappelen

Kip drumstick

Voor de saus

2 dl. water

2 tl. maïzena

½ blok kippenbouillon

½ ui gepeld en de grootste stukken

doormidden gesneden

½ paprika geschild en even groot

gesneden als de ui.

Snij de roosjes van de broccoli. ( Snij van de harde stelen een handvol

dunne schijfjes. Doe in een kom en giet er 1 dl. kokend water op. Laat

afkoelen en doe er 1 dl. azijn bij met een paar druppels zoetstof. Zet in

de koelkast voor morgen. ) Zet de aardappelen op met ruim water. Doe

de drumstick samen met de broccoli roosjes in de stoompan. Als de

aardappels 5 minuten koken de stoompan er op zetten en 15 minuten

laten doorkoken.

Maak een saus van de ingrediënten op de gebruikelijke manier.

Prak de aardappels zeer fijn en meng de saus eronder.

22:00 uur hapje.


tomaat met garnalen maar zonder slasaus.


Week 5

Dag 6

Ontbijt.

Lunch

Broccoli uit het zuur in reepjes

1 sinaasappel

3 lente-uitjes

1 tl. gepureerde gember ( potjes te koop

in de supermarkt. )

3 druppels sesamolie.

1 snee geroosterd brood

Verdeel de sinaasappel in partjes en daarna in blokjes. Laat het vel er

om. ( Van kauwen is nog nooit iemand dood gegaan en je lichaam kan

de vezels gebruiken. Als in een recept appels staan deze om dezelfde

reden niet schillen of ontdoen van klokhuis. ) Snij de lente-uitjes in fijne

ringen. Meng alle ingrediënten onder elkaar.

Avondeten voor 2 personen

2 visfilets. Pangasius of tilapia

150 gr. rijst

2 tl. gemberpuree

4 tl. lichte sojasaus

Het groen van 3 lente-uitjes

1 dl. water

Paar druppels sesamolie

1 tl. citroensap

Voor de saus:

4 tl. maïzena

2 dl. water

4 tl. lichte sojasaus

Breng de gember, sojasaus, de lente-ui, de sesamolie, citroensap en het

water aan de kook. Laat even doorkoken en afkoelen. Marineer de vis

met de saus. Zet afgedekt een uur in de koelkast.

Kook de rijst gaar.

Verwijder de lente-ui van de vis en stoom de vis gedurende 10 minuten

Maak de saus volgens het bekende recept.

22:00 uur hapje.


Vul komkommer met een gedeelte van de visfilets.


Week 5

Dag 7

Ontbijt.

Lunch

100 gr. kipfilet in reepjes

1 el. shoarmakruiden

1 ui gepeld en in reepjes

Meng de ingrediënten goed door elkaar.

Schik ze op een bordje dat in de stoompan past.

Plaats het bord in de stoompan en laat 15 minuten stomen.

Beleg een snee brood er mee.

Avondeten voor 2 personen

300 gr. aardappelen

200 gr. spruiten in vieren

100 gr. wortel in blokjes

1 ui gesnipperd

1 groente bouillonblok

Breng 2,5 dl. water aan de kook. Doe alle ingrediënten er bij. Houd het

20 minuten op een laag pitje aan de kook in gesloten pan. Kijk

regelmatig of er voldoende vocht is en zo nodig wat aanvullen.

Als het gerecht klaar is grof stampen.

22:00 uur hapje.


2 augurken. Geen zure bommen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten