Week 6
Dag 1
Opmerkingen
En weer gaan we het dieet aanpassen. De warme maaltijd dient ’s middags gegeten te worden. Het tussendoortje
’s middags tussen 3 en 4 uur. Na het avondeten kan er dus niets meer worden gegeten. Ga op tijd naar bed en blijf
zo lang mogelijk slapen zonder verwarming en in dunne nachtkleding. Eet elke morgen bij het ontbijt een
sinaasappel of ander fruit. Geen appels. Denk In de zomer ook eens aan ( 2 ) pruimen, een nectarine of perzik.
Bewaar dit fruit in de koelkast en haal het uit de koelkast vlak voor het eten er van.
Koude maaltijd
100 gr. kool in fijne reepjes
1 augurk
1 hardgekookt ei
10 zilveruitjes
2 tomaten in reepjes
2 knäckebröd gebrokkeld
Maak een salade van de ingrediënten.
Voor de dressing kan je azijn met zoetstof en een tl. mosterd mengen. 1
el. piccalilly mag ook. Om het jezelf gemakkelijk te maken kan je als
dressing 1 el. nat van de augurken of zilveruitjes nemen.
Warme maaltijd
50 gr. rijst
100 gr. kipfilet in reepjes.
Voor de marinade:
1 chilipeper fijn gemaakt
1 tl. maïzena
2 el. sojasaus
1 tl. sesamolie
1 tl. honing
3 bosuitjes in ringen
75 gr. koolbladeren
Meng alles voor de marinade goed door elkaar en doe de kip erbij.
Laat minimaal een uur staan.
Zet de rijst op en kook gaar op de inmiddels bekende manier.
Schik de kip en marinade op een bord ( schaaltje ) dat in de stoompan
past. Laat 20 minuten stomen.
Week 6
Dag 2
Opmerkingen
Stel met de calorie tabel een ontbijt en lunch samen. Ontbijt en lunch mogen ieder niet meer dan 250 calorieën
bevatten.
Warme maaltijd
Voor de “hachee”:
40 gr. runderlap ( sukade of rib )
200 gr. uien in halve ringen
25 gr. citroensap
Zoetstof naar eigen smaak
25 gr. peperkoek
1 laurierblad
2 kruidnagels
Peper en zout
serveren bij:
100 gr. aardappelen
50 gram winterpeen
50 gr. ui
Zet alle ingrediënten voor de hachee op met 5 dl. koud water en breng
aan de kook. Zet op een sudderplaat en de kleinste pit. Laat minimaal 4
uur sudderen en roer af en toe door. Kontroleer na 4 uur of een mooie
dikke saus is ontstaan. Zo niet, kook de vloeistof dan in.
Maak van de aardappelen, de wortel en de ui hutspot.
Dit gerecht bevat 371 calorieën.
Week 6
Dag 3
Opmerkingen
Stel met de calorie tabel een ontbijt en lunch samen. Ontbijt en lunch mogen ieder niet meer dan 250 calorieën
bevatten.
Warme maaltijd
1 potje runderbouillon van de Aldi
Haal er 40 gr. van het soepvlees uit en
ontvet de bouillon voor later gebruik.
100 gr. appel in zeer kleine blokjes
100 gr. heel fijn gesnipperde ui
1 hardgekookt ei
100 gr. zilveruitjes
100 gr. augurk
50 gr. aardappelen geprakt
30 gr. slasaus half vol
Hak de augurk en de zilveruitjes fijn. Doe ze in een schone theedoek en
wring er zoveel mogelijk vocht uit.
Meng nu alle ingrediënten onder elkaar. Op smaak brengen met zout en
peper.
Dit gerecht bevat 408 calorieën.
Week 6
Dag 4
Opmerkingen
Stel met de calorie tabel een ontbijt en lunch samen. Ontbijt en lunch mogen ieder niet meer dan 250 calorieën
bevatten.
Warme maaltijd
Restant soepvlees van gisteren. Als het
goed is 35 gr.
150 gr. rode paprika in blokjes
1 tl. paprikapoeder
100 gr. ui gesnipperd
100 gr. prei in dunne ringen
1 blikje tomatenpuree ( 70 gr. )
½ tl. komijnzaad fijngewreven.
20 gr. kip bouillon poeder
40 gr. rijst
Doe de tomatenpuree met wat water in een steelpan en breng op matig
vuur en onder voortdurend roeren aan de kook. Doe er alle groenten en
kruiden bij. Controleer de dikte van de saus. De saus moet vlot van een
lepel lopen. Zet de saus in de gesloten pan op het kleinste pitje met een
sudderplaat. Laat 2 uur sudderen en controleer regelmatig de dikte van
de saus. Op smaak brengen met peper en zout en serveren met de
gekookte rijst.
Dit gerecht bevat 490 calorieën.
Week 6
Dag 5
Opmerkingen
Stel met de calorie tabel een ontbijt en lunch samen. Ontbijt en lunch mogen ieder niet meer dan 250 calorieën
bevatten.
Warme maaltijd
Overgebleven bouillon aangevuld met
gelijke hoeveelheid water.
100 gr. ui, selderie, wortel en prei
150 gr. aardappelen
200 gr. bladgroente of 150 gr. koolsoort
100 gr. kabeljauw of andere witvis.
Maak een groentesoep
Deze maaltijd bevat 410 calorieën.
Week 6
Dag 6
Opmerkingen
Vanaf nu stel jezelf je menu op.
Neem de volgende regels in acht:
De totale calorieën opname mag liggen tussen de 900 en 1000 calorieën.
Vetten, oliën, vetstoffen, suiker en alcohol mogen niet gebruikt worden.
De totale calorieën inname mag niet lager zijn dan 700 calorieën.
Dagelijks te gebruiken:
200 gr. groente
100 gr. magere vis of 75 gr. kip of 50 gr. vlees. Vis mag vervangen worden door schaal of schelpdieren.
tenminste 2 snee brood of 3 stuks knäckebröd of 5 beschuiten.
2 keer per week een ei.
Weeg alles wat je eet en vul het gewicht in de kolom “aantal” van de calorieën lijst ook brood, knäckebröd of
beschuit.
Als je de calorieën lijst gebruikt zal je merken dat bij het gebruik van groenten zoals sla, andijvie, asperges etc. het
aantal calorieën de 900 niet zal halen. Vul dan niet aan door meer vlees, vis of kip te nemen, maar vul aan met fruit.
Alle fruit is goed maar weeg het wel. Bedenk dat appel sterk eetlustopwekkend is, dus dat kan je beter niet nemen
als je jezelf niet wil plagen.
Mocht je een bepaald gerecht willen eten, maar niet weet hoe het op een magere manier klaar te maken, vraag
gerust om een recept.
Als je de calorieën lijst ’s morgens opnieuw wilt gebruiken: ga naar de werkbalk boven in links. Er staat daar een wit
venster met selectie pijltje. Klik het vak open, selecteer aantal en druk op delete. Je kan nu weer met nul beginnen.
Veel succes en hou vol.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten